30 Aralık 2011 Cuma

Son Yıllardaki En Sessiz Transfer; Olcan Adın Trabzonspor'da!



Olcan Adın'ın Trabzonspor'a transferi, son yıllardaki en sessiz ve olaysız transfer oldu herhalde. 30 sene öncesine kadar arabalarla kaçırılan futbolcuların imza attırıldığı bir ülkenin vatandaşları olarak, Tümer ve Mehmet Topuz gibi ve hatta daha örneklerin arttırılabileceği bir çok vakalara şahit olmuş insanlar olarak, Olcan transferi bizim için "temposuz" bir transfer oldu.

Olcan, güncel formu ve yetenekleriyle, Türkiye'de her takıma katkı sağlayabilecek bir futbolcu. Her takım bu oyuncuyu transfer etmek ister elbet. Galatasaray'a "ha geldi ha gelecek" derken Trabzonspor'a gitmesi ve bu transferin yankılarının minimal seviyede kalması şaşırtıcı ve güzel.

Normalde; Galatasaray ve Trabzonspor'lu yöneticiler, birbirlerine cevap hakkı doğurtacak şekilde açıklamalar yapmalıydı.
Olcan, "Ben doğuştan Trabzonspor'luyum" demeliydi.
Galatasaray taraftarı, Olcan'ı transfer edemeyen yönetime ateş püskürmeliydi.
Basın yukarıdaki olası durumları ballandıra ballandıra yazmalıydı.
Galatasaray da sırf Olcan'ı kaptırdığı için, gereksiz bir transfer yapmalı(ydı)(!). Son madde için henüz zamanımızın olduğunu düşünenler kısmen haklı. Fakat yukarıda belirttiğimiz ortam oluşmadığından ve bu sene Galatasaray'ın transferde başarılı işler yaptığını gözlemlediğimiz bir yönetime sahip olmasından ötürü, bu madde de yok denecek kadar aza iniyor açıkcası.

Trabzonspor yönetimini de kutlamak lazım. Sessiz sedasız çok doğru bir transfer gerçekleştirdiler. Takıma, sorgusuz sualsiz banko 11'e koyulacak bir oyuncu transfer etmek, özellikle ara transfer döneminde etmek pek kolay değildir. Hele hele bunun yerli bir oyuncu olması hiç hiç kolay değildir.

Hiç yorum yok: