15 Ocak 2012 Pazar

"Bu Kulüp" derken?


Bir öğretmen ile Futbolcuyu ayırt eden ne? Para. Üst liglerdeki oyuncular bir memurdan daha çok kazanıyor.

Futbolculuk, sizi sıradan bir insan olmaktan ayırt ediyor yani.

Yani; Arda Turan'nın normal bir insandan daha fazla para kazanmasını sağlayan, Galatasaray.

Bu blogda her zaman kendisini destekledik. Gururumuz olarak lanse ettik. Attığı gol ya da yaptığı asistlerde, kendisi kadar sevindik.

Acaba "bu kulüp", "o kulüp" diye bahsettiği Galatasaray olmasaydı, şu an nerede olurdu kendisi. İspanya'nın en önemli takımlarından birinde oynuyor. Bunu tamamen "o kulübe" borçlu.

Taraftarlar, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye gitmesini hazmedebilir. Takımlarını sezon öncesi bırakıp gitmesini bir yerde anlayabilir. Profesyoneldir der. Fakat kimse kusura bakmasın ama, milyon dolarlar - eurolar kazanmasını sağlayan Galatasaray'a saygısızlık yapmasını, sadece Galatasaray'lılar değil kimse kabul edemez.

Açıklamalarında, "Bülent abiye bile..." tarzı cümleler kuruyor. Bilmeli ki, Bülent abisi "o kulüp" hakkında bir defa bile olumsuz açıklamalarda bulunmadı.

Arda'nın kaptan olduğu Galatasaray ortada. Bülent Korkmaz'ın kaptan olduğu Galatasaray ortada. İşte fark burdaydı. Galatasaray'lılar hiç üzülmesin. Geçen senenin kaptan olduğu takımın değiştiğine sevinsin.

Lefter'i anma programına canlı bağlanıp, Galatasaray'ı şikayet eder nitelikte konuşmak, hem Lefter'e saygısızlık hem de onu sevenlere. Başka bir programda veya söyleşide, bu düşüncelerini dile getirirsin, daha anlaşılır ve kabul edilebilir olabilir belki. Fakat bu nasıl bir birikmişlik ki, Lefter'i anma programında, iki taşın arasında Galatasaray'ın vefasızlığından bahsediyorsun? Asıl vefasızlık bu değil mi?

Galatasaray'lılar senelerce Sabri ile dalga geçtiler. Hala da geçiyorlar. Taraftar Arda'ya taptı. Sezar'ın hakkını Sezar'a vermeyi öğrenelim lütfen. Kıymet bilelim. Her şey saha içindeki oyun zekasında bitmiyor. Bu sadece Galatasaray kulübü ile ilgili değil.

Galatasaray'ın iyi performansı eminiz ki kendisini memnun etmiyor. İnsanın doğasında vardır; terkettiği kişinin, kurumun mutluluğunu istemez. Önemli olan bunu kontrol altına alıp, arkada bırakabilmek. Bizi hayvanlardan da ayıran bu tip özelliklerimiz zaten.

"Bu kulüp", "O kulüp" lafı, koskoca Galatasaray'ı küçültmez. Fakat yetiştiği kulübü küçümsemeye çalışan kişiyi küçültür. Yazık.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamamen galatasaray hislerinle yazmissin.yanlis demiyorum ama fanatiklik duygularina hakim olmus

Adsız dedi ki...

Tüm olayı özetleyen nitelikte bir yazı. Budur.