12 Ocak 2012 Perşembe

Büyükler İşin İçinde Olmazsa, Büyüklük Nerede?


Lig tablosuna bakınca, ilk 5 içinde 4 büyüklerin olması, sadece orada olmaları anlamına mı geliyor size?

4 büyükler 2. ligde de oynuyor olsalar, bü ülkenin en başarılı ve tecrübeli futbol takımları.

Anadolu takımlarını, küçümsemediğimizin altını hemen çizelim. Onların başarılarını, bu blogu takip eden herkes, nasıl taktir ettiğimizi bilirler. Bizim düşüncemiz, futbolumuzdaki pislik temizlenince, Anadolu takımlarımızın daha başarılı olacağı yönünde.

Neyse saptırmayalım.

En tecrübeli ve başarılı dedik, 4 büyükler için. Demek bile ayıp bunu zaten, öyle. Başka memleketlerden futbolseverler, Süper ligimizin puan tablosuna bakınca, adını bildiği takımları tepede görmek isterler. Ya da beklentileri bu yöndedir. Son dönemde en fazla 2 tane büyük takımımız, en üstte gözüktüler. Onun haricinde kopmalar, havlu atmalar...

Bırakın yurtdışından nasıl gözüktüğünü, bizim de aslında beklediğimiz bu. Büyükler her zaman yarışın içinde olmalılar ki, küçükler de heyecandan kopmasın.

100 metre yarışı düşünün. Yarışın ilk 2 favorisi geride kalırsa, heyecan kaybolmaz mı? Bakın yarışın favorileri kazansın demiyoruz. Ama beklentilerin yüksek olduğu kişiler veya takımlar, bir şekilde yarışın içinde olmalılar ki, bu hem favori olmayanları güçlü kılsın, hem de gerçek favorileri layık olduğu yerde tutsun. 100 metreye dönersek, favorilerin yarışı kaybetmesi, izleyici için çok mühim değil. Fakat sürpriz yapan koşucuların, o sürprizi yaparken favoriyle çekişmesi en büyük beklenti.

Büyüklerin ya da favorilerin, umutsuz olduğu liglerde, maçlarda; küçüklerin de hevesi kaybolur. Onlar, favorilerin gerçek favori olduğu lig ya da maçları kazanmak isterler.

Ligde, tepelerde büyüklerin olması, eminiz ki Anadolu takımları taraftarlarını da memnun ediyordur. Büyükler işin içinde olmazsa, büyüklük nerede?

Hiç yorum yok: