10 Ocak 2012 Salı

Devler de Gol Yer | 2 Kanat Topu 2 Gol



La Liga'da bu hafta, Barcelona Espanyol deplasmanından 1-1'lik skorla döndü. Real Madrid içeride, Granada'yı 5-1 mağlup etti. Yani iki takımdan biri kazanırken, toplamda iki takım 6 gol atmış, biz başka bir şeye dikkat çekeceğiz. İki takımda bu hafta birer gol gördü ağlarında. Gözümüze çarpan ve sizin de farketmenizi istediğimiz şey ise bu yenilen 2 golün benzerlikleri. 2 dev takımda golleri sol taraflarından gelen orta sonucu görüyorlar. Türkiye'de, spor programlarında bu tarz goller yendikten sonra, futbolcuların özel hayatlarından, profesyonellik anlayışlarına kadar tartışılıyor. Demek istediğimiz; böyle goller yeniyor. defans 4'lünüzün bonservis bedeli 500 milyon Euro civarında olsa da yeniyor.

Tabii ki defans'ın hatası bu 2 golde de çok büyük. Ama futbolun doğasında bu hataların olduğunu bilip de oyunculara yaklaşmalıyız. Futbolculardan beklenen, hatasız oynamaları değil, minimun hatada oynamalarıdır.

Real Madrid'in yediği gol, Barcelona'nınkinden daha basit. Ceza sahası içinde az sayıda yakalanıp, çok boş bir kafa vurduruyorlar. "Geri dönememe" golü olmuş yani.
Barcelona'nınki ise daha kabul edilebilir fakat %100 hata barındırıyor tabii. Fakat o top filelere gidince, yiyen takım olarak siz hatalı oluyorsunuz ve rakip takımın hanesine +1 yazılıyor.

Hiç yorum yok: