26 Ocak 2012 Perşembe

HAFTANIN ARDINDAN 4 BÜYÜKLER

GALATASARAY




*Galatasaray - Ankaragücü maçında, Galatasaray'lı taraftarların açtığı "Dayan Ankaragücü" pankartı, haftanın ardından akıllarda kalan en güzel şeydi.

*Galatasaray beklendiği gibi, zor günler geçiren rakibini 4-0 geçti. Defansın arkasına sarkmalarıyla bildiğimiz Yiğit Gökoğlan, kendi tarzında bir gol atarak, Galatasaray formasıyla ilk golünü atmış oldu.

*Riera, eski günlerinden bir gösteri yaptı. Baskı kurmaya gücü olmayan takımlara karşı, topu iyi kullanabilen bir oyuncu. Ligimizdeki mücadele gücü, onun Galatasaray'daki geleceğini sorgulatıyor tabii ki.

*Bursaspor maçı öncesi, Fatih Terim takımını dinlendirmiş oldu. Özellikle çoğu maçta forma giyen Selçuk İnan'ın dinlendirilmiş olması, Bursaspor maçı için olumlu bir gelişme.


FENERBAHÇE



*Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un kazandığı haftada Fenerbahçe'nin kaybetmesi büyük bir yara gibi gözükse de, bu mağlubiyetin İBB tarafından alınması daha kabul edilebilir oluyor.

*Fenerbahçe'nin bu kadar kötü oyunundan sonra bile, maça dönem dönem ortak olması, mücadele gücünün iyi durumda olduğunu gösteriyor.

*Aykut Kocaman'ın 4-6-0'ı, içerde Kayserispor'a karşı iş yapabilir fakat ligimizin en çabuk atağa çıkan takımı olan İBB'ye karşı yapmaz. Nitekim de yapmadı.


BEŞİKTAŞ





*Beşiktaş çok iyi top oynamıyor belki ama kimyasını değiştirmeyi başardı. Geçen dönemlerde, sahadaki takım ile tribündeki taraftarın istek ve arzuları uyuşmuyordu. Uyuşuk "Delgado"lardan sonra, oyunun her saniyesinde maçı kazanmak isteyen bir takım oldu artık Beşiktaş. Antep maçında ise bu takım ruhunun emeğini aldı.

*Gaziantepspor belki altlarda, fakat ligin önemli takımlarından. Beşiktaş, 2 kere geriye düştüğü bu maçta, rakibini son dakikalarda 3-2 mağlub edebiliyorsa, doğru işler yapıyordur.

*Yukarıda bahsettiğimiz takım ruhunun oluşmasında kuşkusuz Carvalhal'in büyük etkisi var. Tayfur Havutçu ile sezona başlamış Beşiktaş ile bu ruh yakalanabilir miydi? Bizim şüphelerimiz var.


TRABZONSPOR




*Olcan'ın 2. yarıda takıma katılmasıyla, Trabzonspor hücum olarak 1 sınıf daha yukarı çıktı. Geçen hafta, her ne kadar saha şartları iyi durumda olmasa da, kendi evinde Galatasaray'dan puan almış ve hatta puanlar almaya daha yakın olmuş bir ekip Eskişehirspor. Bu ekibi 4-1 yenebilmek önemli iş.

*Trabzonspor'un lider Galatasaray ile puan farkı 14. Bu az bir fark değil fakat play-off'lara bu puan farkıyla girilse 7 puana düşecek bir fark olacağını da hatırlatalım.

*Burak Yılmaz bu hafta ligdeki 23. golünü attı.

Hiç yorum yok: