28 Ocak 2012 Cumartesi

Bursaspor 1 - Galatasaray 0 | Transfere Gerek Yok?!


Sol bekte Hakan Balta sağ bekte Sabri olunca, Galatasaray'ın defansif gücüyle ilgili pek problem olmasa da, ofansif güçte büyük kayıplar oluyor. Sabri yerine Eboue olduğu zaman, Galatasaray rakip kalede çok daha etkili olabiliyor. En azından Hakan Balta - Sabri bek ikilisine göre, Hakan Balta - Eboue ikilisi, Galatasaray'ın ofansif gücünün daha etkili olmasını sağlıyor.

Hakan Balta önünde oynayan oyuncunun resmen esiri. Öndeki oyuncunun rakip kaleye daha yakın olması demek, arkada oynayanın atak oyununa destek vermeyeceği anlamına gelmez. Bu akşamki Bursaspor maçında da, Hakan Balta her rakip sahaya geçtiğinde, mecazi anlamda da gerçek anlamda da topu Riera'ya attı. "Al kardeşin orta mı açacaksın ne yapacaksan yap" beki, Hakan Balta. Hakan Balta'nın bu ofansif zaafı, diğer tarafta hücuma etkisi oldukça fazla olan Eboue ile oynadığı zaman pek göze batmıyor.

Bek oyuncularının atağa yeterli desteği verememesi, orta saha oyuncularının da temkinli atağa çıkması demek oluyor. Beklerin atak oyununa katılıp, rakip sahada top oynaması, orta saha oyuncularına ofansif bir özgürlük verir. Bu maçta da özellikle ilk yarıda, Ne Selçuk ne de Melo, ofansif anlamda etkili olabildi.

İlk yarı golsüz biterken, etkili taraf diyebilecek bir taraf yoktu.

İkinci yarı Galatasaray topu yere indirmek yerine, yine ısrarla havaya kaldırınca, o istediği oyundan çok uzaktı. Zaten dakika 50 civarı, Semih'in hatası ile Galatasaray golü yedi. Bu dakikaya kadar kaleyi bulan şutu olmayan Bursa'nın öne geçmesi, Galatasaray'lı oyuncuları resmen yıktı.

Galatasaray yenilmez bir takım değil fakat Bursaspor bu sene oldukça etkisiz bir görüntü çiziyor. Zira bu maçı 1-0 kazandı fakat gol hariç kaleyi bulan gol girişimi yok. Bu yüzden Galatasaray bu maçı kazanmalıydı.

Galatasaray'ın transfere ihtiyacı yok diyenler, Corluka haberleri basına çıktığında "ne alakası var bu transferin, takımda bir sürü bek var" diyen kişiler, bu maçı açıp tekrar izlesinler. Galatasaray, 4 büyükler arasında transfere en çok ihtiyacı olan takım. "Düzeni bozmaya gerek yok" gibi yorumlar, takımı göremeyenlerdendir.

Hiç yorum yok: