4 Mayıs 2010 Salı

Abdul Kader


Keita transferi gerçekleştiğinde Galatasaray karşıtı basın kendisinin çok alemci, disiplinsiz bir sporcu olduğunu yazdı. ''genç'' futbolcu denilmeyeceğinden dolayı burayı para kazanma yeri olduğu için tercih ettiğini söylediler. Lyon'da hiç varlık gösteremeyen bir futbolcuyu almanın saçma olduğunu söylediler. Şu an Galatasaray lige havlu atmasına rağmen sahada en istekli oyuncusu Keita. Keita, kaptan Arda Turan'dan daha istekli gözüküyor en azından sahada. Galatasaray'ın havlu atmasından sonra futbolculardan istekli bir oyun beklemek tabi ki hayal olur fakat Keita'nın istekli oyunu onun iş ahlakının üst düzey olduğunu gösterir.

Galatasaray'lıların sezon başından bu döneme gelinirken sahada en çok güvendiği oyuncuların başında geliyor Keita. İş ahlakını kötüleyen kişiler atıp tutmalarında haklı çıkamadılar.

İş ahlakı bu kadar yüksek bir futbolcunun, üst düzey top sürme özelliği, içeri katetme, pas ve şut özelliğinin de üst düzey olması onu Galatasaray'lının en çok performans beklediği futbolcu yapmaktadır. Galatasaray'ın böyle hırslı ve fizik açıdan üstün oyunculara ihtiyacı vardır. Eğer bu özelliklerin altında oyuncular bulunacaksa bunların yabancı olmasının hiçbir anlamı yoktur. Aksine negatif etkisi vardır. Gerek yabancı sınırlaması gerekse yabancı futbolcunun ülkeye adaptasyon sorunu göz önünde bulundurulursa, Keita gibi hem iş ahlakı hem de oyuncu yetenekleri ülke seviyesinin üstünde olan futbolcular yabancı hakkını işgal etmeliler.

Galatasaray, Keita transferiyle -eğer yüksel meblağ transfer teklifleri gelmezse- Galatasaray'ın sağ ön tarafını rezerve etmiştir. Taraftarda bundan hiç şikayetçi olmayacaktır.

Hiç yorum yok: