11 Mayıs 2010 Salı

Galatasaray karşıtı basın




Basın; futbolcuları, taraftarları, kulüp yönetimlerini etki altına alabilecek kuvvete sahiptir. İş böyle olunca kulüpler basını kendi yanlarında görmek isterler. Kendi içindeki insanları, eski sporcularını basına yayarlar. Basın etkisi az olan kulüpler, bu kaynaktan az besleneceğinden ve destekleneceğinden dolayı basın aleyhlerine çalışabilir. Bunun en güzel örneği de Galatasaray'dır. Zaten basından yeteri kadar destek alamayan Galatasaray, bir de yönetimle kavgalı olan eski futbolcuların basında söz sahibi olması ile iyice sıkıntıya girdi. Sözüm Hakan Şükür ve Hakan Ünsal'a.

Bu 2 futbolcunun Galatasaray'a kattıkları tartışılmaz. Oynadıkları dönemde ülkede mevkilerinin en iyilerinden oldular. Mücadele ve hırsları ile öne çıktılar. ''Büyük Galatasaray'lıyız'' diye kendilerinden bahsettiler. Buraya kadar her şey güzel. Adnan Polat yönetimiyle kavgalı olan bu futbolcular her katıldıkları programda ve söyleşide yönetime kin kusmaktadırlar ve bundan sonra da kendilerinin çok büyük Galatasaray'lı olduğunu söylemektedirler. Eğer ki siz büyük Galatasaray'ın sembol oyuncularındansanız ve çok seviyorsanız kulübü, o zaman yönetime ya da başka kişilere olan sinirlerinizi biraz sınırlanamak durumundasınız. Sizin yönetimini hep suçladığınız bu yönetim en az 2 sene daha burada olacak. Siz arkanızı dönüp, her boşlukta bu kişilerin yaptığı hataları yüzlerine vurur gibi kamuyla paylaşırsanız, Galatasaray zaten desteğini alamadığı yazılı ve görsel basından iyice öksüz kalacak. Büyük Galatasaraylıysanız bazı şeyleri görmezlikten gelip, sırf yönetime ''laf sokmak'' için sözler sarfedemezsiniz. Galatasaray kulübüne üye kabul töreninde siz gidip plaketlerinizi almazsanız bu, yönetime yapılmış bir saygısızlık değil, asırlık bir kulübe yapılmış bir saygısızlıktır. İnsanlar sevdiği şeyler için bazı şeyleri görmezden gelmek zorundadırlar. Eğer görmezden gelemiyorlarsa, onların sevgilerinden şüphe etmek mantıksız olmaz.

2 yorum:

seçkinsaral dedi ki...

Hayır birde kim yaptı bunları sözüm ona "Büyük" Galatasaraylı.Küçük olana zaten söylicek lafım yok ama büyük Hakan'zamanında ki başarılarından dolayı teşekkür ederim. O efsane bir isimdir ancak sen efsaneliğinle kendini Galatasaray'dan üstün görürsen saçma sapan işin olmayan şeylere burnunu sokarsan o seni efsane yapan Galatasaray camiası seni böyle siler. Attığın goller silinmez isminde silinmez belki ama değerin tükenir. Hiç kimse Metin Oktay bile Galatasaray'dan üstün değildir.

Bugra Sisman dedi ki...

yazdığım yazıyı güzel özetlemişsin Seçkin :) %100 katılıyorum.