20 Mayıs 2010 Perşembe

Güiza'nın 2010 Dünya Kupası Hayallerini bitiren adam; Fernando Llorente


Şu zamana kadar Fenerbahçe'lilerin Güiza'ya tahammül etmelerinin ve desteklemerinin en büyük nedeni, Güiza'nın Dünya'nın en iyi milli takımı olarak gösterilen İspanya milli takımına sürekli çağrılmasıydı. Bugün itibariyle artık bu da ortadan kalktı. Del Bosque Dünya Kupası için açıkladığı 23 kişilik kadroda Güiza'ya yer vermedi. İnsanlar ve daha çok da Fenerbahçe'liler, bu olayı garip karşılamalarına rağmen mantıklı düşündüklerinde İspanya milli takımı hocasının haksız olmadığını da düşünmüşlerdir.

Tüm hazırlık maçlarına istisnasız olarak çağrılan Güiza elbette ki bu olayı garip karşılamıştır. Fakat kendi kendine düşündüğü zaman da, kendisi de Del Bosque yerinde olsaydı heralde kendini almazdı. Neden?

Nedeni çok açık. Türkiye liglerinin kaliteleri ortada. Bir kere en büyük handikapı bu Güiza'nın. Eğer ligimiz gerekli değer ve seviyede olsaydı Süper lig'in gol kralı Makakula çoktan Portekiz milli takımına çağrılmıştı. 2. nedeni kendisinin düşün performansı. Heralde kendisi de ''şampiyon olsaydık kupaya çağrılırdım'' diye düşünmüyordur. Düşünmemeli zaten. Trabzon maçında gol mü atmadı? Attı. Ama kaçırdıkları olmasa heralde şampiyonluğun Fenerbahçe'ye geleceğini inkar edemeyiz.

Durum böyle olunca İspanya'da zaten ilk 11 oyuncusu olmayan Güiza'nın, Dünya kupasına gidip bench'den oyuna girerek fark yaratması çok da beklendik bir durum değil. Athletic Bilbao'da oynayan Llorente ve Barselona'nın genç yeteneğini Pedro'nun da bench'de olacak olması takımın forvet hattının Güiza'a neden kapandığını anlayabiliriz.

Athletic Bilbao'lu Llorente 1985 doğumlu ve Güiza'ya göre daha hareketli bir oyuncu. Boyu 1.95 olmasına rağmen ayaklarına hakim. Bu sezon 39 maçta 20 gol atmış. Pedro'nun süper performansından sonra zaten Milli takıma çağrılmasını bekliyorduk. Bosque'nin Güiza yerine uzun boylu pivot santrafor tercih etmesi yerinde bir tercih gibi duruyor. Kısacası Güiza'nın 2010 Dünya Kupası hayallerini yıkan adam Del Bosque değil Athletic Bilbao'nun uzun forveti Llorente'dir.

Hiç yorum yok: