15 Mayıs 2010 Cumartesi

Bundesliga'da Boşnak rüzgarı !





Milli takımımız Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası için Kura çektiğinde eğer Bosna
Hersek'i çekerse ''Türkiye banko kazanır'' yorumları ağırlıklı olur. Bunun nedenini
anlamak mümkün değil zira oyuncu kalitesi açısından bizle kıyaslanmayacak kadar iyi
olduklarını düşünüyorum.



Bundesliga'da 2009-2010 sezonunda en çok asisst yapan oyuncu kim diye baktığımızda Zvjezdan Misimovic listenin başında geliyor. Misimovich, Mesut Özil ile beraber 13 asisst yapmışlar bu sene. Fakat Boşnak oyuncunun gol sayısı 10, Mesut'un 9. Yani; Misimovich takımı olan Wolfsburg'a ligde toplamda 10 gol ve 13 asisstle beraber direkt olarak 23 golünde katkı sağlamıştır.



Bundesliga'da 2009-2010 sezonu gol kralı kim diye baktığımızda ise ne tesadüftür ki yine bir boşnak oyuncuyu görüyoruz. Edin Dzeko. Bu oyuncu ligde 22 gol atarak, 1 gol fazlası ile Leverkusen'li Stefan Kiessling'in önünde bitiriyor ligi ve tam 7 asissti var. Bu oyuncu da geçen sezonun şampiyonu Wolfsburg'da forma giyiyor.



Şunu demek heralde mantıksız olmaz; Milli takımımızda forma giyen kaç oyuncu yabancı bir ligde gol kralı ve asisst kralı olmuştur. Kaç tane vardır böyle oyuncumuz? Eğer bizim oyuncularımız bir ligde hem gol krallığı hem de asisst krallığını kapatmış olsalardı şuan basınımız onları yere göğe sığdıramaz, zaten çok kaliteli oyunculardan kurulduğuna inandığı Milli takımımızı daha da göklere çıkarırdı.



Demek istediğim; kuralar çekildikten sonra Bosna'yı grubumuzda gören futbolseverler ve ülke insanları bu maçlara ''çantada keklik'' diye bakmasınlar. Milli takım bazında onlardan daha başarılı olduğumuz dönemler var ve elde edilen başarılar onunkilere nazaran çok daha fazla fakat Bosnak futbolcular bizim oyuncularımıza göre daha kaliteli ve oyun bilgisi daha yüksek oyuncular olduklarını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: