18 Mayıs 2010 Salı

Mehmet Batdal ve Serdar Özkan transferleri


Galatasaray, daha lig yeni bitmişken büyük olasılıkla daha önceden anlaştığı Bucaspor'un forveti Mehmet Batdal ve Beşiktaş'ın atak orta saha futbolcusu Serdar Özkan transferlerini bitirdiğini ve bu oyuncuların 3 senelik anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Galatasaray'lılar Serdar Özkan transferini duyunca pek mutlu olmuyorlar. Beşiktaş'ta sorunlu bir futbolcu olarak yansıdı hep bizlere. Yetenekli fakat potansiyelini sahada değil de daha çok gecelerde gösterdiğini duyduk. Bu da aslında Galatasaray formasını giyecek bir futbolcuya yakışmayan bir yaşam tarzı. Şunu söylemek de fayda var. Keita ile ilgili yazımda da bahsettiğim gibi Keita da aslında bu olaydan çekmişti. Transfer edildiği ilk zamanlarda ''alemci'' bir adam olduğunu okuduk her yerde. Bu da bizleri korkuttu. Hakkaten de aslında kendisi öyleydi Fransa'da. İstanbul'a geldiğinde ilk röportajlarından birinde ''ben de sizler gibi müslümanım ve Fransa'da ki yaşamım geride kaldı kendime dikkat edeceğim ve bu takıma layik olacağım'' gibi açıklamalarda bulunarak bu sporculuğa aykırı yaşamını inkar etmemişti. Serdar Özkan olayı da pek inkar edilecek bir şey değil. Fakat kendini değiştirmeyecek diye bir şey de yok. Aynı zamanda Beşiktaş'ın ne kadar da defansif bir takım olduğunu söylememiz yanlış olmaz. 3 ön libero ile kaç maça çıktığını biliyoruz. Böylesi defansif bir takımda atak oynayan 2-3 futbolcuya çok görev düşer ve performansları gerçekten üst düzey olmalı. Yeteneklerinin üstüne çıkarak bir şeyler yapmalılar. Serdar da Beşiktaş'ın defansif oyun sistemine aslında hiç de uymayacak bir futbolcuydu. Ben zaten merak ediyorum. Beşiktaş Quaresma'yı transfer ederse onun etkili olabileceğini neye dayanarak söylüyorlar? Oyun sistemini değiştirme gibi bir düşüncesi varsa Mustafa Denizli'nin belki bu işe yarayabilir. Serdar Özkan'ın Galatasaray'ın ofansif ve bol pozisyonlu geçen maçlarında kendini gösterebileceğine inanıyorum. Bonservisi elinde olduğundan sıfıra mal olan bu oyuncuyu ''ya tutarsa'' yaklaşımıyla takıma katmak yanlış değil çünkü hem Türk hem genç.


Mehmet Batdal'da bu sezon süper lig'e çıkan Bucaspor'un 1 numaralı golcüsü. 1.95'lik boyuna rağmen bileklerine ve ayaklarına bu kadar hakim az oyuncu var dünyada. Abartmak istemiyorum ama Hakan Şükür gibi olabilecek potansiyele kesinlikle sahip. Galatasaray'ın yerli bir forvet oyuncusuna ihtiyacı vardı. Ben de olsam yerli forvet olarak Batdal'ı tercih ederdim. Dribbling özelliği yüksek olan oyuncuların fazlalığı Mehmet Batdal'ın indireceği toplarla daha da önem kazanabilir. 4-4-2 sistemiyle beraber Baros'un yanında pivot santrafor olabilecek özelliklere sahiptir.

Bu iki transferin bana pozitif gelmesinin en büyük nedeni her iki oyuncunun da başarıya aç olması. Serdar Beşiktaş'da istenmeyen oyuncu olarak Galatasaray'a geldi. Eminim kendini göstermek isteyecektir. Bu da Galatasaray'a kesinlikle olumlu yansımalar yapacaktır. Mehmet ise tüm 2. yarı boyunca adından söz ettiren, büyük golcü olarak lanse edilen genç bir oyuncu. O da bunu düşünenleri mahçup etmek istemeyecektir. Galatasaray'a hayırlı olsunlar.

Hiç yorum yok: